Coneix la iniciativa

Els pressupostos participatius

són una eina de participació ciutadana i democràcia participativa, mitjançant la qual els ciutadans poden decidir el destí d'una part dels recursos públics, buscant entre tots les millors solucions a necessitats existents.
A través dels pressupostos participatius es busca la implicació ciutadana en els comptes públics locals i es determinen les principals necessitats de la ciutadania. Tot això amb l'objectiu d'aconseguir una major transparència, eficiència i eficàcia en la gestió local.
Tu decideixes. Participa!

Fase 1. Presentació de propostes

Tu proposes
Es recullen les propostes presentades mitjançant aquest portal de participació, el portal de transparència o a l'Ajuntament

Fase 2. Estudi de viabilitat

Nosaltres valorem
Els tècnics de l'Ajuntament i altres tècnics especialitzats comproven la viabilitat i la legalitat de les propostes presentades

Fase 3. Votació ciutadana

Tots votem
Es voten quines propostes finalment es duran a terme mitjançant el portal de participació o en el punt físic habilitat

FAQ

Preguntes freqüents sobre els pressupostos participatius

El període de presentació de propostes estarà obert des del 12 d’agost fins al 5 de setembre. El dia 12 de setembre tindrà lloc la jornada de debat, que tancarà la primera fase dels pressupostos participatius. En la segona fase, de 5 al 25 de setembre, els tècnics especialitzats valoraran les propostes. La tercera fase, de votació ciutadana, començarà el dia 26 de setembre i s’allargarà fins al 9 d’octubre.

Poden presentar propostes qualsevol persona empadronada o no a Benifairó de les Valls, a més de les associacions i entitats del municipi.

Es podran presentar propostes en línia (en aquest portal, en la pestanya «Participa«) o en la seu electrònica de la web de l’Ajuntament i de manera presencial (a l’Ajuntament, en horari d’oficines).

Es pot presentar qualsevol proposta que es desitge, sempre que siga viable tècnica i legalment.

A continuació, incloem alguns exemples de propostes viables:

  • Mesures d’estalvi energètic (eficiència d’instal·lacions municipals, il·luminació de baix consum, instal·lació de plaques solars…)
  • Recondicionament d’instal·lacions municipals (parcs, centres juvenils, de majors, d’oci, instal·lacions esportives…)

  • Millora de l’accessibilitat a espais municipals (entrades per a persones amb mobilitat reduïda, rampes…)

  • Adquisició d’equipaments per a instal·lacions municipals (renovació d’equips informàtics en centres juvenils, renovacions de mobiliaris en centres de majors, Desfibril·ladors per a espais públics…)

  • Campanyes de suport al comerç local (bons per al comerç, consum responsable…)

  • Activitats i jornades de promoció (activitats culturals, tallers i xarrades dirigides a persones majors, tallers i jornades dirigides a xiquets i xiquetes…)

(Recorda que aquest és un llistat d’exemples, les propostes que es presenten poden ser aquestes o poden ser diferents a les citades ací)

Podran votar els veïns i veïnes empadronats a Benifairó de les Valls majors de 14 anys, presentant el seu document d’identitat.

Per a votar, es podrà accedir a aquest mateix portal web (s’habilitarà un espai per a la votació en la pestanya «Participa» quan s’òbriga eixa fase) o acudir de manera presencial al punt de votació que habilitarà l’Ajuntament.

Quan acabe el termini de presentació de propostes, un equip de tècnics de l’Ajuntament i altres tècnics especialitzats revisaran les propostes perquè complisquen els criteris de viabilitat i legalitat.

Les propostes seleccionades passaran a la tercera fase, la de votació ciutadana. Cada persona podrà votar el nombre de propostes que considere fins a arribar al pressupost màxim.

Finalment, les propostes guanyadores seran les que obtinguen més vots i puguen dur-se a terme segons el pressupost destinat als projectes que sorgisquen d’aquest procés de participació.

Scroll hacia arriba
Idioma
Ir al contenido